Project

Förvaltarbostaden Lövstabruk


Size: 34 m2 LOA
Client: Statens Fastighetsverk
Brukare: Stiftelsen Leufsta och Statens Fastighetsverk
Year: 2013

In collaboration with slottsarkitekt Dick Sandberg

Förvaltarbostaden is one of the oldest buildings at Lövstabruk .
The building was constructed in the early 1720s and was completed in the same years as the adjacent church was consecrated. The ground floor was used originally as a service office and the floor above it initially served as the home of ironmaster Charles de Geer, later to be inhabited by the service managers of the office. In the late 1800s the ground floor was transformed into a post office and upstairs was used as a sewing factory. A few years ago there was a café and tourist information on the ground floor. Today, the ground floor is empty due to interior upgrades and refurbishment of the premises.

The goal of the redevelopment proposal was to create favorable conditions for renting the empty space on the ground floor and to accommodate new features for the existing operations on the floor above. Employees of the National Property Board and the Leufsta Foundation got access to communal staff areas on above floor. The remodeling of the first floor was completed in 2012.

job2
job2
job2
job2
job2
job2
job2
job2
job2
job2