Project

Spiken


Size: 845 m2 BTA
Client: Svenska Betonghus
Year: 2017

Building permit for 24 new apartments in Sollentuna.

The two apartment buildings stand integrated on the slope of a hill in Sollentuna, in aesthetic harmony with the rocks and the rich surrounding greenery. The floor-through units have big windows on both sides, offering bright indoor spaces, panoramic views and good air circulation. The spacious entrance walkway facing South extends around the corner of the house to become a shared terrace, and the steep slope allows the apartments of the first two floors to have private terraces with direct access to the gardens on opposite sides of the building.

The facade of the building is a dark grey plaster with warm details of wood framing the windows, entrance door and a large double window facing the street. The construction resonates with the small-scale language of the neighbouring villas in the area.

job2
job2
job2
job2
job2
job2
job2
job2